ÁTADTÁK AZ 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN ÚJ SZÁRNYÁT ÉS A MEGÚJULT UDVART A GYERMEKEKNEK

2014. novemberében kezdődött meg a szekszárdi Wosinsky óvoda újabb beruházása, mely során új épületrészt csatoltak a meglévőhöz. Uniós forrásoknak köszönhetően indulhatott el az építés, melyet rövid kivitelezési időszak alatt sikerült megvalósítani. Az épület átadó ünnepségére tegnap került sor a városi önkormányzat, a kivitelezők és az óvoda dolgozói, gyermekei és szüleik jelenlétében. Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere az ünnepi beszédében kiemelte, hogy a kivitelezést teljes egészében és kiváló minőségben szekszárdi vállalkozók végezték, melynek révén egy modern és színvonalas épületet ajándékozhat Szekszárd Önkormányzata az oda járó gyermekeknek.

Sebestyén Györgyi, az 1. számú Óvoda Kindergarten intézményvezetője elmondta, hogy az elkészült beruházásnak köszönhetően megnövekedett létszámban fogadhatnak gyermekeket a szeptemberben kezdődő új óvodai évtől. Számukra a legfontosabb mégis az, hogy az ide járó gyermekek egy nagyon korszerű, esztétikus és minden jogszabályi előírásnak megfelelő intézményben tölthetik el mindennapjaikat.

Az intézmény közel 400 m2 – el bővült, az eddigi 100 férőhelyes óvoda egy 25 fős csoportszobával és a hozzá tartozó vizesblokkal és öltözővel bővült, továbbá az óvoda udvara is teljesen megújult. A 70-es évek óta működő gyermekintézményben a most kialakított tornaterem nagy előrelépést jelent mind nevelési, mind balesetvédelmi szempontból.

Az előző udvar mérete miatt a közel 100 gyermek csak szűkös helyen tölthette a szabadban idejét, azonban a korszerűsítésnek köszönhetően már az előírásoknak megfelelő udvarméret jut minden egyes óvodásnak.

A mintegy 120 millió forintos európai uniós támogatásból mind a külső, mind pedig a belső hőszigetelés megújult, továbbá teljes körű tetőfelújításra is sor került. A beruházásnak köszönhetően az intézmény éves energiafogyasztása várhatóan 20%-al fog csökkenni, a rendszer korszerűsítésével pedig biztonságosabbá válik az épület.